۱

معرفی چند نمونه از انواع دکمه

بازدید 1751

همانطور که شما هم می‌دانید انواع دکمه برای انواع لباس و موارد استفاده متعدد بسیار زیاد و گوناگون هستند. داشتن آگاهی و شناخت روی انواع دکمه‌ها قطعا به کسب و کار شما (اگر در صنعت پوشاک هستید) کمک شایانی خواهد کرد.

دکمه‌ها در ظاهر و جنس باهم تفاوت دارند، چند نمونه از معروف‌ترین و پرکاربردترین انواع این دکمه‌ها را در این مقاله برای شما معرفی می‌نماییم:

 

  • دکمه ۲سوراخ

دکمه ۲سوراخه

این نوع از دکمه در جنس‌ها و رنگ‌ها بسیار متنوع در بازار ارائه شده است. وجود ۲سوراخ روی آن بارزترین ویژگی آن است و از پرکاربردترین انواع دکمه در کارهای زنانه، مردانه و حتی کاردستی‌ها به شمار می‌آید.

 

  • دکمه ۴سوراخ

دکمه ۴سوراخه

این دکمه نیز در رنگ‌ها و طرح‌های مختلف موجود است و هم از لحاظ کاربرد و هم از لحاظ ظاهری شبیه به دکمه ۲سوراخ است و تنها تفاوت آن وجود ۴سوراخ روی آن است.

 

  • دکمه پایه دار

دکمه پایه دار

این دکمه‌ها در قسمت زیرین دارای یک برجستگی U شکل است که محل عبور نخ از آن می‌باشد. دوخت این دکمه روی لباس سالیان سال توسط دست انجام می‌شد، اما چند سالی است که ماشین‌هایی وارد بازار شده‌اند که قابلیت دوخت این دکمه‌ها را دارا هستند. این دکمه نیز در طرح‌ها و رنگ‌های متنوع عرضه می‌شود و عمده مصرف آن در کارهای زنانه است.

 

  • دکمه شکری یا صدفی

دکمه صدفی

این دکمه‌ها از انواع دکمه‌های پایه دار هستند و در گروه‌ دکمه‌های گران‌ قیمت به حساب می‌آیند. اغلب جنس آن‌ها از صدف است و ظاهری مانند مروارید‌های شکری دارد. معمولا به صورت دو تکه هستند و بیشتر در کارهای مجلسی زنانه کاربرد دارند.

 

  • دکمه مجلسی

دکمه مجلسی

دکمه‌های مجلسی اغلب از جنس فلز هستند و با گل‌های برجسته و نگین‌ها و مروارید‌های خاص تزیین شده‌اند. در زمان‌های قدیم به عنوان سمبل اشراف‌زادگی و خانواده سلطنتی روی البسه‌های آن‌ها استفاده می‌شد، اما امروزه اکثرا روی لباس‌های مجلسی کار می‌شوند.

 

  • دکمه لق

دکمه لق

این دکمه دارای پایه ثابت بوده و دکمه از قسمت سوراخ (اغلب) روی شلوار عبور می‌کند و بسته می‌شود. اکثرا جنس این دکمه فلزی بوده و به وسیله دستگاه پرس و دکمه‌زن بر روی لباس قرار می‌گیرد، البته بیشترین کاربرد آن را می‌توان برروی شلوارهای جین مشاهده کرد.

 

  • دکمه قابلمه‌ای

دکمه قابلمه‌ای

از دیگر دکمه‌های مشهور می‌توان به دکمه قابلمه‌ای اشاره کرد. این نوع دکمه دارای ۲تکه مجزا است که ابتدا روی هم سوار می‌شوند و با قالب دکمه‌زن محل قرارگیری آن روی لباس را مشخص می‌شود‌، سپس با نخ توسط دست دوخته می‌شود. جنس دکمه قابلمه‌ای اکثرا از جنس ورق نازک فلزی بوده و در برخی نمونه‌ها از پایه پلاستیکی استفاده می‌شود.

 

  • دکمه سر آستین

دکمه سر آستین

مورد استفاده این نوع دکمه بر روی سر آستین پیراهن (اکثرا مردانه) می‌باشد. می‌توان این نوع دکمه را در طبقه دکمه‌های پایه دار قرار داد، زیرا یک پایه بلند T شکل دارد که دکمه روی آن سوار می‌شود. اکثرا جنس این دکمه‌ها از فلز بوده و با نگین و مروارید نیز تزیین شده‌اند

البته که دکمه‌ها اشکال بسیار متنوع دیگری هم دارند اما برای شما معروف‌ترین و پرکاربردترین انواع دکمه را در این مقاله معرفی کردیم. در مقالات بعدی نیز انواع رنگرزی و تزیین دکمه را برای شما معرفی خواهیم کرد.

برای امتیاز به این پست کلیک کنید
[کل: ۱ میانگین: ۵]

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع سایت مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. Frough گفت:

    سلام خیلی جالب بود واقعا درست توصیف شده منکه فیض بردم .

پاپ آپ خرید روسری