آهار زدن پارچه چگونه است؟
بازدید 9789
Scarfbank 1010 روز پیش
۳ دیدگاه

آشنایی بیشتر با آهار زدن پارچه

پارچه‌های لباسی که شما استفاده می‌کنید، معمولا با گذر زمان در طول روز مقاومت و استحکام خود را از دست می‌دهند و دچار ساییدگی و پارگی می‌شوند و دیگر کارآیی و کیفیت روزهای اول را ندارند. برای این که شما بتوانید از لباس خود مدت طولانی‌تری استفاده کنید و استحکام و مقاومت پارچه را حفظ کنید، باید به دنبال استفاده از آهار پارچه باشید. حتما تا به حال کلمه‌ی آهار یا آهار پارچه به گوشتان خورده است. آیا معنای این کلمه را می‌دانید؟ آهار، با هدف استحکام بخشی در صنایع مختلف مانند پوشاک مورد استفاده قرار می‌گیرد و آهار زنی پارچه با هدف جلوگیری از پرز شدن، ساییدگی و پارگی پارچه‌ها انجام می‌شود و اگر به خوبی بدانید که آهار زدن چیست کمک بسیار زیادی به حفظ لباس‌های خود خواهید کرد.

معنی آهار پارچه

آهار زدن پارچه یعنی چی؟

آهار زدن پارچه یعنی چی؟

 

آهار پارچه چیزی از جنس نشاسته، کتیرا، ضمغ یا لعاب خطمی است و استحکام پارچه به وسیله آن اتفاق می‌افتد. به طوری که پارچه بدون آهار، استحکام و قدرت کمی در مقایسه با پارچه آهار دار دارد. آهار در پارچه به طور کلی این‌گونه تعریف می‌شود: آهار ماده‌ای محکم و ساخته شده از نشاسته و کتیرا است که به پارچه و کاغذ می‌زنند تا پارچه براق شود و استحکام پیدا بکند.

برخی از ویژگی‌هایی که به نخ می‌دهد عبارتند از:

  • استحکام بالا در برابر کشش نخ
  • قابلیت انعطاف‌پذیری بالا نخ
  • چسبندگی و در عین نرمی نخ
  • مقاومت بالا نخ در برابر ساییدگی و خراش
  • یکنواخت باشد و درصورت برخورد با آب و یا مواد شیمیایی از بین نرود
  • باعث موازی قرار گرفتن الیاف روی نخ می‌شود
  • باعث چربی و روغنی بودن الیاف نخ می‌شود
  • قابلیت ضد کپکی به نخ می‌دهد
  • خاصیت ضد بو و ضد کف به نخ می‌دهد
  • ماده آهاری خاصیت ضد آتش نیز دارد
  • یک ماده آهاری خوب درجه ذوب پایین دارد

انواع آهار پارچه:

آهار طبیعی

آهار زنی پارچه از روش‌های مختلفی صورت می‌گیرد و طرز آهار زدن تور و انواع پارچه، به صورت طبیعی و مصنوعی است. برای استفاده از آهار به صورت طبیعی باید از آهار طبیعی استفاده کنید. آهار طبیعی دارای نشاسته با انواع چسب‌های طبیعی مانند کتیرا، ضمغ، لعاب گل ختمی،ترکیبات نشاسته و رزین‌های صنعتی می‌باشد. برای این بر روی پارچه بدون آهار، آهار را بچسبانید، باید به نخ‌های ظریف پارچه لباس در مدت زمان فرآیند ریسندگی، به صورت موقت آهار طبیعی پارچه داده شود تا نخ‌های ظریف پارچه استحکام پیدا کند و از سستی آن جلوگیری شود. شما می‌توانید از اسپری آهار پارچه برای آهار زنی پارچه به صورت طبیعی استفاده بکنید. با استفاده از آهار پارچه، در هنگام بافت در فرآیند ریسندگی لباس مشکلی درست نخواهد شد و قبل از انجام عملیات رنگرزی، آهارزنی پارچه انجام خواهد شد.

آهار مصنوعی

انواع آهار زدن پارچه - طبیعی و مصنوعی

انواع آهار زدن پارچه – طبیعی و مصنوعی

روش دیگر استفاده از آهار و محکم کردن الیاف پارچه، آهار زدن به روش مصنوعی و استفاده از آهار شیمایی است. آهار مصنوعی شامل رزین پلی ونیل استات، نشاسته، پلی ونیل الکل، آنتی باکتری، پلاستو سایزر می‌باشد. استفاده از آهار مصنوعی کمک بسیار زیادی به مقاومت پارچه‌ها در برابر پارگی و پرزدهی می‌کند و جلوی بسیاری از مشکلات پارگی و پرزدهی لباس شما گرفته خواهد شد. شما می‌توانید از آهار مصنوعی در زمان انجام فرآیند رنگ کردن و تکمیل پارچه بر روی پارچه به صورت همیشگی استفاده کنید. پارچه‌های آهاردار زیادی وجود دارند که با استفاده از این روش استحکام پیدا می‌کنند و از خرابی آن‌ها جلوگیری می‌شود. نخ‌های متفاوت بسته به جنس آن‌ها، آهارهای مختلفی نیز دارند. برای مثال نخ‌هایی با الیاف‌های مصنوعی مانند پلی استر ترکیب متفاوتی نسبت نخی دارد که پایه الیاف آن پنبه است. آهار استفاده شده برای یک پارچه با الیاف پنبه‌ای، آهار نشاسته‌ای است که به آن جهت جذب رطوبت پارچه نیز اوره اضافه می‌کنند و پلی ونیل الکل نقش چسب را ایفا می‌کند.

پارچه‌ی آهار دار انواع مختلفی می‌تواند داشته باشد. شما می‌توانید آهار زدن پارچه را برای اجناسی مانند سفره، تورووال، رومیزی، سرودست و یقه‌های تزیینی زنانه و بچه‌گانه انجام بدهید و از آهار در پارچه استفاده کنید.

آهار زدن پارچه‌های رنگی

شما می‌توانید آهار زدن پارچه برای گل‌سازی را به راحتی انجام دهید و به پارچه‌های رنگی آهار پارچه بزنید. برای آهارزدن پارچه‌های رنگی از آب صمغ استفاده کنید و از ۱۵ تا ۱۶ گرم نشاسته در هر لیتر آب به نسبت آهار زدن استفاده بکنید. آهار زدن گل‌های پارچه‌ای نیز به همین ترتیب انجام می‌شود و آب صمغ از ضعیف شدن و پارگی لباس‌های رنگ‌دار پارچه‌ای به خوبی جلوگیری می‌کند.

آهار زدن پارچه‌های ضخیم

برای استفاده از آهار پارچه در پارچه‌های ضخیم، از مواد نشاسته و براکس می‌توانید استفاده کنید. برای تهیه محلول نشاسته و براکس باید ۸۰ گرم نشاسته را در یک لیتر آب سرد اضافه کنید. سپس ۲۰ گرم براکس را در نیم‌گرم آب گرم و ولرم بریزید. هم‌چنین از ۴ گرم پارافین برای براق شدن بیشتر این محلول استفاده بکنید و از این محلول آماده شده برای ایجاد مقاومت در پارچه‌های ضخیم استفاده بکنید و رفع آهار پارچه را به این ترتیب انجام بدهید.

آهار زدن پارچه‌های لطیف

آهار زدن انواع پارچه

آهار زدن انواع پارچه

شما می‌توانید آهار زنی پارچه‌های لطیف را به کمک محلول آب برنج انجام بدهید. طرز آهار زدن پارچه تور به این صورت است که باید از یک استکان نشاسته با کمی آب سرد استفاده کنید. شما می‌توانید آهار پارچه را بر روی پیشبند بچه یا تورهای رومیزی هم با استفاده از یک استکان نشاسته و کمی آب سرد هم به راحتی انجام دهید و پارچه تور آهار دار داشته باشید.

آهار زدن متقال بالش

برای استفاده مناسب از بالش بسیار اهمیت دارد که آهار پارچه را بر روی متقال بالش استفاده کنید تا از بالش محکمی هنگام خواب استفاده کنید. برای این کار باید از آهار پارچه با ژلاتین استفاده کنید. برای آهار زدن و سفت کردن متقال بالش، یک قاشق غذاخوری نشاسته با دو لیتر آب را مخلوط کنید و از این محلول برای آهار زنی پارچه بالش استفاده کنید. برای آهار زدن با استفاده از ژلاتین هم می‌توانید یک عدد ژلاتین را با دو لیتر آب جوش ترکیب ;vni و از این محلول برای آهار زنی پارچه استفاده کنید.

آهار زنی پارچه‌های نخی

از بین بردن آهار پارچه نخی، یکی از مشکلاتی است که بسیاری از شما حتما با آن بسیار رو‌به‌رو شده اید و دیگر نتوانسته‌اید مثل قبل، از لباس نخی خود استفاده بکنید. به همین دلیل حتما آهار زدن پارچه‌های نخی را با استفاده از نشاسته انجام دهید تا از لباس‌های نخی خود به مدت طولانی و بدون نگرانی استفاده کنید. روش آهار زدن پارچه ساتن نیز به همین صورت است و می‌توانید استحکام پارچه ساتن خود را نیز به مدت طولانی حفظ کنید.

آهار زدن پارچه در خانه

آهار پارچه در خانه بسیار اهمیت دارد و با یادگیری روش آهار زنی در منزل می‌توانید هر زمان که بخواهید در خانه آهار پارچه را بر روی لباس‌های خود ایجاد کنید و جلوی خراب شدن و پارگی لباس‌های خانگی و مهمانی خود را بگیرید. برای آهار زنی پارچه در خانه باید از محول نشاسته استفاده کنید. دقت داشته باشید که حتما آهار زنی لباس را قبل از اتوزدن آن انجام بدهید. برای ایجاد پارچه‌های آهاردار مراحل زیر را دنبال بکنید:

۱- یک قاشق غذاخوری نشاسته ذرت یا آرد ذرت را باید به یک چهارم لیوان آب سرد اضافه بکنید و مخلوط نشاسته و آب را هم بزنید تا نشاسته در آب حل بشود و این محلول مناسب برای آهار پارچه آماده بشود. استفاده از نشاسته ذرت و آرد ذرت برای حفظ آهار پارچه تفاوتی نمی‌کند و شما می‌توانید از هر کدام استفاده کنید.

۲- سپس باید سه چهارم فنجان آب را بر روی گاز بگذارید و در حرارت متوسط آن را گرم کنید تا بجوشد.

مراحل آهار زدن پارچه در خانه

مراحل آهار زدن در خانه

۳- در این مرحله شما باید محول نشاسته حل شده در آب و آب لیوان را به آب جوش اضافه کنید و آن‌ها را هم بزنید تا محلول نشاسته و آب گرم به دست بیاید.

۴- حال باید از محلول‌هایی استفاده کنید که بوی بد نشاسته را از بین ببرد و از بوی بد نشاسته در آهار زنی جلوگیری کند. برای این کار حدود دو تا سه قطره اسانس تازه و باطراوت مانند اسانس گل لاوندر یا مقداری لیمو به محلول نشاسته اضافه بکنید. دقت داشته باشید که استفاده از هر اسانسی شاید بوی مناسب برای آهار پارچه نداشته باشد و باید از اسانس مناسب برای دادن بوی خوب به لباس و آهارزنی مناسب استفاده بکنید.

۵- در این مرحله باید محلول تهیه شده را به مدت یک ساعت حرارت بدهید و در این مدت محلول آهار زنی پارچه را هم بزنید. این کار کمک بسیار زیادی به جلوگیری از گلوله شدن محلول و ته‌گرفتن محلول می‌کند. بهتر است که همیشه هم‌زدن آن را انجام بدهید و محلول مناسبی تهیه کنید.

۶- حال باید صبر کنید که محلول آماده شده، در دمای محیط سرد بشود و گرمای آن از بین برود.

۷- در انتها برای جلوگیری از ته‌نشینی اسانس در محلول و ریختن اسانس بر روی پارچه، محلول آهار پارچه را در اسپری آهار پارچه بریزید و با استفاده از اسپری آهار زدن پارچه، آهار زدن گل‌های پارچه‌ای و… را انجام بدهید. برای آهار زنی پارچه دقت داشته باشید که حتما محلول را در اسپری بریزید و با افشانه کردن محلول روی لباس از آن استفاده بکنید تا اسانس به همراه محلول وارد پارچه لباس بشود و از ته‌نشینی اسانس محلول جلوگیری بشود. اگر از اسپری برای محلول استفاده نکنید، اسانس ته‌نشین می‌شود و به همراه محلول به پارچه برخورد نمی‌کند و زحمات شما به هدر می‌رود.

ممکن است پارچه لباس شما به آهار پارچه بیشتری نیاز داشته باشید و استفاده از اسپری برای پارچه‌های آهاردار به تنهایی کافی نباشد. در این حالت پیشنهاد می‌شود که مواد بیشتری تهیه بکنید و این مواد را در سطل یا تشتی بریزید. سپس لباس خود را چندباری وارد محلول این مواد بکنید و بیرون بیاورید و مدتی صبر کنید تا لباس خشک بشود. با این کار دیگر نگران گرفتن آهار پارچه نخواهید بود و استحکام لباس شما به خوبی حفظ خواهد شد.

 

طرز تهیه و استفاده آهار

طرز تهیه و استفاده آهار

 

اجزای مختلف آهار پارچه:

  • موادی که رطوبت را از نخ می‌گیرد، مانند گلیسیرین که علاوه بر ضد رطوبت بودن، ضد قارچ و کپک نیز می‌باشد.
  • چسب آهار: چسب آهار از مهم موادی است که در آهار زدن به کار می‌رود، این چسب می‌تواند ترکیبی از چسب نشاسته طبیعی مانند ذرت، آرد و سیب‌زمینی باشد یا می‌تواند چست پروتئینی مانند کازنین یا ژلاتین باشد، البته که مواد پلیمیری هم نباید از این لیست جا انداخت.
  • مواد نرم کننده: این مواد که روغنی شکل هستند که وظیفه نرم و لطیف کردن نخ و پارچه را دارند. موادی مانند روغن حیوانی، روغن گیاهی، صابون و…

طرز تهیه و استفاده از آهار:

به منظور ساخت اولیه آهار از ۴۵٪ نشاسته گندم، ۴۴٪ نشاسته ذرت، ۸٪ اوره و ۳٪ پلی ونیل الکل با هم ترکیب می‌شود و تنها ۸٪ از آهار را در آب سرد ریخته سپس به آن حرارت وارد می‌کنیم تا به آرامی جوش آید و به اصطلاح قوام آید. سپس به آن ۵ گرم در هر لیتر روغن اضافه می‌کنند تا نخ در عین این که آهار خورده است، نرم و لطیف هم باشد که در صورت ایجاد اصطحکاک و ساییدگی، پودر آهار خشک نشود و از روی پارچه بریزد و در نتیجه نخ را ضعیف کند.

برای امتیاز به این پست کلیک کنید
[کل: ۱۲ میانگین: ۳.۷]

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع سایت مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. یه نفر گفت:

    ممنون از مقالتون

  2. حسین سماواتیان گفت:

    نظریات شما در باره آهار پارچه مفید و اثر گزار است ممنون

  3. حسین سماواتیان گفت:

    ازنویسنده محترم نهایت سپاسگزاری را بخاطر توضیحات مفیدشان دارم .

پاپ آپ خرید روسری