۰

با روانشناسی رنگ‌ها و تاثیر آن‌ها بر ذهن بیشتر آشنا شوید

بازدید 1452

تا به حال تعاریف زیادی برای روانشناسی رنگ‌ها ارائه شده است ولی شاید بتوان این تعریف را یکی از جامع‌ترین تعاریف در این زمینه دانست:

روانشناسی رنگ‌ها اثرات عاطفی و ذهنی رنگ‌ها روی انسان‌ها در تمامی جنبه‌های زندگی است.

بر اساس این جمله می‌توان نتیجه گرفت که رنگ در لباس نیز می‌تواند تاثیرات عاطفی و ذهنی بر زندگی انسان و اطرافیان او داشته باشد. در این مقاله سعی می‌کنیم به بررسی نکات روانشناسی و مفهوم رنگ‌ها بپردازیم و در مقاله بعدی به بهترین نحوه ترکیب رنگ‌ها در لباس و به صورت جزئی روسری و شال خواهیم پرداخت.

رنگ قرمز

رنگ قرمز-روانشناسی رنگ‌هاغده هیپوفیز با دیدن رنگ قرمز فعال می‌شود. این غده می‌تواند تا ۷ هورمون مختلف را ترشح کند که از مهمترین آن‌ها می‌توان به هورمون رشد، هورمون محرک تیروئید، هورمون پرولاکتین، هورمون‌های محرک جنسی و هورمون ضد ادراری اشاره کرد. علاوه بر این بر اثر دیدن رنگ قرمز یک پیغام شیمیایی به غده فوق کلیوی ارسال شده و بر اساس آن هورمون آدرنالین نیز آزاد می‌شود.

با توجه به این نکات اگر بخواهیم رنگ قرمز را در ۴ کلمه خلاصه کنیم، باید بگوییم رنگ قرمز یک رنگ شهوانی، سرزنده، مهیج و محرک است. حالا باید متوجه شده باشید که چرا در طراحی محصولات غذایی و یا لباس‌های خاص مانند لباس خواب از این رنگ استفاده می‌شود. چرا که در همه این موارد سعی می‌شود تا تحریک احساسات صورت پذیرد و متناسب با آن فرد اقدامی انجام دهد.

رنگ قرمز از نظر آستانه توجه نیز در بالاترین میزان ممکن نسبت به سایر رنگ‌ها قرار دارد. میزان جلب توجه رنگ قرمز به گونه‌ای است که بر اساس آمار حتی ماشین‌های قرمز نیز بیشتر از سایر ماشین‌ها توجه پلیس را جذب کرده و به همین دلیل بیشتر جریمه می‌شوند!

رنگ صورتی

روانشناسی رنگ‌ها-رنگ صورتیتصور شما از یک ماده خوراکی به رنگ صورتی چیست؟ احتمالا بدون تردید خواهید گفت یک خوراکی شیرین و در عین حال خوشبو. اگر بخواهید برای تیپ‌های مختلف انسان رنگ انتخاب کنید، رنگ صورتی را به چه انسانی تشبیه می‌کنید؟ احتمالا شما نیز خواهید گفت دختری جوان، شاد، شیرین و رمانتیک.

استفاده از صورتی در ترکیب با هر رنگ دیگری می‌تواند نمایانگر یک گرمای دلچسب باشد و احساس آرامش و راحتی را منتقل کند.

رنگ نارنجی

روانشناسی رنگ‌ها-نارنجیشاید نزدیکترین المانی که از رنگ نارنجی به ذهن همه ما خطور کند، المان‌های خورکی است. در فست‌فودها و بسته‌بندی‌های مواد غذایی از این رنگ استفاده زیادی می‌شود. اصلی ترین دلیل آن نیز تحریک اشتها و انتظار طعم و عطر مناسب از رنگ نارنجی است. علاوه بر این رنگ نارنجی باعث افزایش اکسیژن‌رسانی و فعالیت مغز شده و حافظه و خلاقیت را نیز تقویت می‌کند.

در توصیف رنگ نارنجی می‌توان آن را انرژی‌زا، جذاب، با نشاط و دارای مزه تند توصیف کرد.

رنگ زرد

روانشناسی رنگ‌ها-رنگ زرداین رنگ همواره تداعی کننده روشنایی و گرماست. از لحاظ جذابیت و جلب توجه نیز رنگ زرد به دلیل روشن بودن از آن دسته رنگ‌هایی به شمار می‌رود که در نگاه اول جذب بیشتری دارند و به همین دلیل در مراکز نمایش و مراکز خرید از آن استفاده می‌شود.

علاوه بر این موارد رنگ زدر بیانگر بشاش بودن و دلپذیری نمی باشد. به صورت کلی اگر بخواهیم توصیف مناسبی از رنگ زرد داشته باشیم، می‌توانیم، با این کلمات آن را توصیف کنیم: درخشان، روشنگر، گرمابخش، بشاش.

رنگ آبی

روانشناسی رنگ‌ها-آبی

بر خلاف رنگ قرمز، این رنگ سبب ترشح هورمون‌هایی می‌شود که حس آرامش بیشتری به ارمغان می‌آورد.  علاوه بر این رنگ آبی در نمادهای طبیعی مانند دریا و اقیانوس دیده می‌شود و به نوعی تداعی کننده حس ثبات و اطمینان است. به همین دلیل است که این رنگ در صنعت پول و ارز و توسط بانک‌ها و صرافی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. کافی است نگاهی به رنگ‌های سازمانی بانک‌های مختلف دولتی و خصوصی کشورمان بیندازید. در اکثر این موارد از طیف‌های مختلف رنگ آبی استفاده شده است. یکی دیگر از ویژگی‌های رنگ آبی آن است که به نسبت سایر رنگ‌ها ویژگی جنسیتی کمتری دارد و هم توسط مردان و هم توسط زنان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رنگ سبز

روانشناسی رنگ‌ها-رنگ سبزتحقیقات نشان داده است که مردم بین رنگ سبز و طبیعت پیوند برقرار می‌کنند و به آن به عنوان سمبل تازگی، نشاط و طبیعی بودن نگاه می‌کنند. رنگ سبز ملایم‌ترین رنگ و نشاط‌آور است و مانند رنگ آبی حس آرامش را فراهم می‌کند و به همین دلیل است که در بیمارستانه‌ها از رنگ سبز در طراحی اتاق‌ها و لباس کارکنان استفاده می‌شود.

رنگ بنفش

روانشناسی رنگ‌ها-رنگ بنفشبنفش را به راحتی سایر رنگ‌ها نمی‌توان توصیف کرد چرا که مفاهیم متعددی در آن نهفته است که به پیش‌رمینه‌های فرهنگی بیننده بستگی دارد. عده‌ای آن را یک رنگ سلطنتی و نشانگر تجمل و ثروت می‌دانند و عده‌ای دیگر آن را یک رنگ آرامش‌دهنده. به صورت کلی اگر بخواهیم ویژگی‌های رنگ بنفش را بشناسیم، باید بدانیم که همانگونه که این رنگ از ترکیب رنگ آبی و قرمز به وجود می‌آید، در ویژگی‌ها نیز تا حدودی مشابه آن‌هاست. به عنوان مثال هم ویژگی تحریک برانگیز(شهوانی) قرمز را دارد و هم ویژگی آرامش بخشی آبی.

تا به اینجا با برخی از ویژگی‌های حسی رنگ‌های مختلف آشنا شده‌ایم در مقالات بعدی در بانک روسری به نحوه ترکیب این رنگ‌ها در پوشش و مخصوصا ترکیب رنگ شال و روسری با سایر لباس‌ها خواهیم پرداخت.

برای امتیاز به این پست کلیک کنید
[کل: ۲ میانگین: ۳]
برچسب‌ها:

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع سایت مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پاپ آپ خرید روسری